hollandse kaas

kaaspakhuis amersfoort - hollandse kaas

Koeien in de wei: gezondere kaas!

CONO kaasmakers stimuleert haar melkveehouders, door middel van een premie, om hun koeien daadwerkelijk in de wei te laten grazen. De koeien die in de wei grazen zijn gezonder en hebben minder last van stress dan koeien die het hele jaar op stal staan.

Kaas gemaakt van melk van weidekoeien is dus gezonder, maar ook romiger en smakelijker door o.a. zachter melkvet.

 

Noord-Holland: Goede gronden voor kaasproduktie

Alleen daar waar je zulke goede melk hebt als in Noord-Holland, kun je ook de lekkere kaas maken.

In Noord-Holland groeien fris groene weiden op vruchtbare, lichte zeeklei en de frisse zeewind voert zuivere lucht naar Noord-Holland.

Uitstekende voorwaarden voor een mooi, zacht en smakelijk zuivel, waar kaasmakers minder zout aan hoeven toe te voegen.

Kaas uit Noord-Holland is reeds op jonge leeftijd rijk van smaak en rijpt gelijkmatig, zelfs tot 3 jaar.